27.8.22

Ξεροτήανα από τους Λειψούς

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 30 λεπτά
Χρόνος τηγανίσματος: 20 λεπτά

Υλικά για 8-10 μερίδες
12 αβγά
12 κάψουλες βανίλιας
1 ποτηράκι σπορέλαιο
1 ποτηράκι ούζο
Αλεύρι όσο πάρει

Για το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
Χυμό από ½ λεμόνι
Λίγη κανέλα

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά, τη βανίλια, το λάδι και το ούζο. Προσθέτουμε το αλεύρι και δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιογενή ζύμη. Την αφήνουμε να σταθεί για 30 λεπτά.

Στη συνέχεια, τη χωρίζουμε σε κομμάτια τα οποία ανοίγουμε σε φύλλα. Κόβουμε λεπτές λωρίδες και τις τηγανίζουμε. Ανακατεύουμε σε μια κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη και αφήνουμε το μείγμα στη φωτιά για 4-5 λεπτά. Ρίχνουμε το λεμόνι και την κανέλα και χαμηλώνουμε τελείως την εστία.

Ρίχνουμε τα ξεροτήανα στο ζεστό μείγμα να σιροπιαστούν και τα σερβίρουμε.