22.11.24

Σούπα μοσχάρι με κους κους


Αν θέλετε μία θρεπτική σούπα που θα λειτουργήσει σαν βάλσαμο τότε μία σούπα μοσχάρι είναι αυτό που αναζητάτε. Το μοσχάρι είναι ένα άπαχο και κρέας και μάλιστα από τις πιο θρεπτικές επιλογές στο κρέας για μικρούς και μεγάλους!

Υλικά
Μοσχάρι 1/2 κιλό ποντίκι
πατάτες 1
καρότο 1
κρεμμύδι 1 ξερό ψιλοκομμένο
λεμόνι χυμός από 1
ελαιόλαδο 1 ποτηράκι του κρασιού περίπου
δάφνη 1 φύλλο
αλάτι κατά βούληση
πιπέρι κατά βούληση
πάπρικα κατά βούληση
κύβος κότας 1
κουσκούς 1-2 ποτηράκια του κρασιού

Αρχικά κόβουμε το μοσχάρι σε μικρότερα κομμάτια και μαρινάρουμε τα κομμάτια κρέατος με αλάτι και πιπέρι. Τα σοτάρουμε σε μία χύτρα με ελαιόλαδο, το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα φύλλα δάφνης και σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού.

Στην συνέχεια προσθέτουμε 1,5 περίπου λίτρο νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει τον κύβο κότας. Προσθέτουμε την πατάτα ολόκληρη και το καρότο, με την πάπρικα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και κλείνουμε την χύτρα. Βράζουμε για 30 λεπτά.

Ανοίγουμε τη χύτρα, αφαιρούμε το κρέας, την πατάτα και το καρότο και προσθέτουμε το κους κους. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κους κους και βάζουμε και πάλι το μοσχάρι στην κατσαρόλα. Συμπληρώνουμε χυμό λεμονιού σύμφωνα με τα γούστα μας και απολαμβάνουμε.