14.9.22

Πίτσα με μυζήθρα και πέστο

Η αγαπημένη μικρών και μεγάλων, αυτήν τη φορά θα εντυπωσιάσει με τον πρωτότυπο συνδυασμό των υλικών της.

για 6-8 κομμάτια
για τη ζύμη
350 γραμ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
15 γραμ. μαγιά νωπή
180 ml νερό (χλιαρό)
λίγη ζάχαρη
1 κουτ. του γλυκού αλάτι
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

για τη σάλτσα πέστο
1 φλιτζ. τσαγιού φρέσκα φύλλα βασιλικού
½ φλιτζ. τσαγιού μαϊντανό (φρέσκο)
1-2 σκελίδες σκόρδο
50 γραμ. κουκουνάρι
¾ φλιτζ. παρμεζάνα (τριμμένη)
½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

για τη γέμιση
250 γραμ. μυζήθρα (τριμμένη)
200 γραμ. λιαστές
ντομάτες (σε λωρίδες)

Ετοιμάζετε τη ζύμη και την αφήνετε σκεπασμένη με πετσέτα, σε ζεστό σημείο να φουσκώσει, να διπλασιαστεί σε όγκο, για 1 ώρα περίπου. Ξαναζυμώνετε τη ζύμη με τα χέρια ή τον γάντζο του μίξερ, μια λίγα λεπτά και την πλάθετε σε μπάλα. Αλευρώνετε τον πάγκο της κουζίνας σας και ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη σε τετράγωνο, ορθογώνιο ή στρογγυλό σχήμα ανάλογα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις (φροντίστε να έχει πάχος ½ -1 εκ.). Απλώνετε τη ζύμη σε λαδωμένο ταψί και την αφήνετε να «ξεκουραστεί» για άλλη ½ ώρα.

Στο μεταξύ, ετοιμάζετε τη σάλτσα πέστο: βάζετε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι στο μπλέντερ και τα χτυπάτε. Κατόπιν, ρίχνετε το λάδι λίγο-λίγο, μέχρι να δημιουργηθεί μια πηχτή σάλτσα.

Απλώνετε τη σάλτσα στη ζύμη. Από πάνω, ρίχνετε τη μυζήθρα και τα μπαστουνάκια της λιαστής ντομάτας.

Ψήνετε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά.

Χρόνος αναμονής:1½ ώρα
Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
Χρόνος ψησίματος:15-20 λεπτά