Φίνο και αεράτο γλύκισμα, είναι μια από τις πιο αγαπημένες γεύσεις μικρών και μεγάλων!
για 4-5 άτομα
250 ml κρέμα γάλακτος
150 γραμ. κουβερτούρα
1 κουτ. κούπας βούτυρο
4 κρόκους αβγών
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. σούπας αλεύρι
2 κουτ. σούπας κονιάκ
6 ασπράδια αβγών
για τη φόρμα
βούτυρο και 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
Βουτυρώνετε τη φόρμα σας και την πασπαλίζετε με τη ζάχαρη. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βάζετε σε κατσαρολάκι την κουβερτούρα σε κομμάτια, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και τοποθετείτε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Αφήνετε το μείγμα να ζεσταθεί ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα. Αποσύρετε το μείγμα από τη φωτιά.
Στο μεταξύ χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να γίνει λεία το μείγμα. Προσθέτετε το αλεύρι και το κονιάκ και ανακατεύετε.
Αναμιγνύετε το μείγμα της λιωμένης κουβερτούρας με το μείγμα των κρόκων ανακατεύοντας συνεχώς με ζωηρές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Στη συνέχεια χτυπάτε τα ασπράδια με το σύρμα ή το μίξερ σε πυκνή και σφιχτή μαρέγκα. Με μια σπάτουλα αναμιγνύετε τη μαρέγκα με το μείγμα λιωμένης σοκολάτας, κάνοντας απαλές κινήσεις.
Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα και τοποθετείτε το γλυκό στο φούρνο. Ψήνετε το σουφλέ σας στους 190 βαθμούς για 30-35 λεπτά περίπου και το σερβίρετε αμέσως μόλις το βγάλετε από το φούρνο.
Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 30-35 λεπτά
Επειδή τα σουφλέ είναι ευαίσθητα παρασκευάσματα και έχουν την ιδιότητα να ξεφουσκώνουν πολύ γρήγορα αφού τα βγάλετε από το φούρνο, καλό θα ήταν να έχετε έτοιμο το μείγμα σας και να το ψήσετε την τελευταία στιγμή για να το σερβίρετε αμέσως.