Μοναδική μαρινάδα μπύρας, που δίνει στο κοτόπουλο μεστή γεύση και κάνει τη σάλτσα του ασυναγώνιστη!
για 4 άτομα
8 μπουτάκια κοτόπουλου (κοπανάκι)
1 φλιτζ. καφέ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1 κουτ. σούπας αλεύρι
2 κουτ. σούπας μουστάρδα (απαλή ή καυτερή)
αλάτι
για τη μαρινάδα
1 ½ ποτήρι μπίρα
κόκκους ροζ και πράσινου πιπεριού
2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
1-2 φύλλα δάφνης (προαιρετικά)
Ετοιμάζετε τη μαρινάδα αναμιγνύοντας όλα τα υλικά σε βαθύ μπολ. Τοποθετείτε τα μπουτάκια στο μπολ, φροντίζοντας να καλύπτονται καλά με τη μαρινάδα και τα αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.
Στραγγίζετε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το στεγνώνετε. Το αλατίζετε και το πασπαλίζετε με το αλεύρι. Κρατάτε τη μαρινάδα στην άκρη.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και ροδίζετε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές. Βγάζετε το κοτόπουλο από το τηγάνι και ρίχνετε το κρεμμύδι. Σοτάρετε για 1-2 λεπτά και ξαναρίχνετε στο τηγάνι τα μπούτια του κοτόπουλου.
Προσθέτετε τη μαρινάδα και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο.
Δεκαπέντε λεπτά πριν από το τέλος του βρασίματος, προσθέτετε τη μουστάρδα, διαλυμένη σε λίγο χλιαρό νερό και συνεχίζετε το βράσιμο, μέχρι να δέσει η σάλτσα του φαγητού.
Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, συνοδεύοντας με πουρέ πατάτας ή άλλη γαρνιτούρα της επιλογής σας.
Χρόνος αναμονής: 2 ώρες
Χρόνος προετοιμασίας: 35 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά
Για να είναι ακόμη πιο εύγευστα τα μπουτάκια του κοτόπουλου, μπορείτε να τα αφήσετε στη μαρινάδα τους ολόκληρη τη νύχτα. Βέβαια, σε αυτήν την περίπτωση, θα βάλετε το μπολ στο ψυγείο.
Ακολουθώντας την ίδια συνταγή, μπορείτε να φτιάξετε και μπουτάκια γαλοπούλας, αλλά να έχετε υπόψη σας ότι, καθώς είναι μεγαλύτερα, θα χρειαστούν περισσότερη ώρα για να ψηθούν.