Πάσχα στις Σπέτσες: Οι πιο ατμοσφαιρικές λειτουργίες γίνονται στο γυναικείο μοναστήρι των Αγίων Πάντων, στο λόφο πάνω από τον όρμο της Αγίας Μαρίνας. Πολλοί ντόπιοι από τις υπόλοιπες περιοχές του νησιού προτιμούν την ησυχία, τη συγκίνηση και τη θρησκευτική κατάνυξη της μονής, ιδιαίτερα το βράδυ της Ανάστασης.
Μετάβαση: Καθημερινά από το λιμάνι του Πειραιά αναχωρεί δελφίνι της εταιρείας Hellenic Seaways. Εναλλακτικά, μπορείτε να οδηγήσετε μέχρι τον οικισμό Κόστα στην Αργολίδα (179 χλμ. από την Αθήνα) και από εκεί θα χρειαστείτε περίπου 10-15 λεπτά για να φτάσετε στις Σπέτσες με το καραβάκι.
Διαμονή: Poseidonion Grand Hotel (Ντάπια). Σημείο αναφοράς και σύμβολο του νησιού, πρωτολειτούργησε το 1914, ενώ η τελευταία ανακαίνισή του ολοκληρώθηκε το 2009. Στην ιστορική και τη νέα πτέρυγα θα βρείτε δωμάτια και σουίτες. Τα εστιατόρια και το spa του ξενοδοχείου προσφέρουν μοναδικές συγκινήσεις. | Orloff Resort (Παλιό Λιμάνι). Το μπουτίκ ξενοδοχείο προσφέρει πολλούς τύπους δωματίων, από δίκλινα και απλά στούντιο μέχρι μεζονέτες για οικογένειες και κατοικίες 200 τ.μ. Αυτό που ξεχωρίζει όμως είναι το αρχοντικό της οικογένειας Ορλώφ, που χτίστηκε το 1865, ανακαινίστηκε πρόσφατα και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 10 άτομα.
Armata Boutique Hotel (Ντάπια). Τα 20 δωμάτια του ξενοδοχείου συνδυάζουν την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα του νησιού με το γραφικό νησιωτικό χρώμα. Ο κήπος, η πισίνα, η φιλική εξυπηρέτηση και οι ανέσεις του δωματίου θα κάνουν τη διαμονή σας αξέχαστη. | Villa Nika Boutique Hotel (Αγία Μαρίνα, Σπέτσες). Διαμερίσματα, σουίτες και μεγάλα διαμερίσματα για 4 άτομα κοντά στο παλιό λιμάνι. Πισίνα με υδρομασάζ, πέτρινες αυλές με ανθισμένα λουλούδια και barbeque απαρτίζουν τους εξωτερικούς χώρους, ενώ στο εσωτερικό όλα τα δωμάτια είναι ευρύχωρα με καθιστικό και εξοπλισμένη κουζίνα. | Νηρηίδες. Το παραδοσιακό μπεζ κτίριο με τα γαλάζια παραθυρόφυλλα στεγάζει τα δίκλινα, τα τρίκλινα και τα διαμερίσματα του ξενώνα. Παραδοσιακή διακόσμηση, λιτές γραμμές και μπαλκόνι ή πρόσβαση στον κήπο χαρακτηρίζουν τους εφτά διαφορετικούς χώρους.
Φαγητό: Πάτραλης (Κουνουπίτσα). Από τις πιο παλιές ψαροταβέρνες της περιοχής, αποτελεί εγγύηση για φρέσκο ψάρι. Ευκαιρία να δοκιμάσετε το τοπικό ψάρι α λα σπετσιώτα και την αστακομακαρονάδα, αλλά και τα σπιτικά γλυκά. | Το νερό της αγάπης (Κουνουπίτσα). Το μοντέρνο εστιατόριο βασίζει τον κατάλογό του στα φρέσκα ψάρια και τα θαλασσινά και δημιουργεί εμπνευσμένα πιάτα: φρέσκες ταλιατέλες με καπνιστό σολομό και πράσο, ριζότο με φρούτα της θάλασσας και, φυσικά, φρέσκο ψάρι στα κάρβουνα. | Ταρσανάς (Παλιό Λιμάνι). Ακριβώς πάνω στο κύμα, θα γευτείτε μοναδικό αστακό στα κάρβουνα, σουπιά μαρινάτη και φρέσκα ψάρια από το καΐκι των ιδιοκτητών. | Το Παχνί (Κοκκινάρια). Με το μποστάνι να βρίσκεται δίπλα στην αυλή και με το κρασί των ιδιοκτητών να ωριμάζει στα βαρέλια, αμέσως θα αντιληφθείτε ότι εδώ θα δοκιμάσετε φαγητά μαγειρεμένα με παραδοσιακό τρόπο. Τα κρεατικά ψήνονται στη σχάρα με μαεστρία και σε όλες τις συνταγές χρησιμοποιείται παρθένο ελαιόλαδο, επίσης παραγωγής των ιδιοκτητών.
Tips: Περάστε για ποτό από το «Throubi Bar» στο Παλιό Λιμάνι, για να ακούσετε έθνικ και τζαζ ήχους δίπλα στη θάλασσα. Η μεγάλη ποικιλία σε κοκτέιλ, ο ευχάριστος κόσμος και η καλή μουσική θα σας κρατήσουν μέχρι αργά το βράδυ. Για πιο ρομαντικές βραδιές, προτιμήστε το «Μπαλκόνι Wine Bar», όπου θα επιλέξετε ένα από τα δεκάδες εκλεκτά κρασιά της λίστας του. Μια επίσκεψη στις Σπέτσες ολοκληρώνεται με μια βόλτα και από το «Μουσείο Μπουμπουλίνας», για να μάθετε από κοντά την ιστορία της ηρωικής καπετάνισσας.