Ένα γευστικό στρούντελ με πλούσια υλικά. Απολαύστε το με παγωμένη μπύρα ή κρασί.
για 6 κομμάτια
8 φύλλα κρούστας
500 γραμ. φρέσκα μανιτάρια
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια (σε ροδέλες)
2 κουτ. σούπας βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο (τριμμένο)
2 κουτ. ξύσμα λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
½ φλιτζ. τσαγιού κίτρινο τυρί (τριμμένο)
βούτυρο (για το άλειμμα των φύλλων)
για τα πασπάλισμα
παπαρουνόσπορο ή μαύρο σουσάμι
Ζεσταίνετε 2 κουταλιές βούτυρο σε φαρδύ τηγάνι και τσιγαρίζετε ελαφρά τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού και τα μανιτάρια. Τα σοτάρετε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους, ανακατεύοντας συνεχώς. Τα αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε μερικά λεπτά να μαγειρευτούν και να απορροφήσουν τα υγρά τους. Τα κατεβάζετε από τη φωτιά και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Απλώνετε τα φύλλα κρούστας στον πάγκο και τα βουτυρώνετε ένα-ένα. Τα τοποθετείτε ανά τέσσερα το ένα πάνω στο άλλο. Μοιράζετε το μίγμα των μανιταριών στη μέση και το απλώνετε κατά μήκος στα φύλλα. Από πάνω απλώνετε το τριμμένο τυρί.
Τυλίγετε τα φύλλα σε ρολά, πιέζοντας τις άκρες τους για να κολλήσουν, να σταθεροποιηθούν και να μην ανοίξουν κατά το ψήσιμο. Βάζετε τα ρολά σε ελαφρά βουτυρωμένη λαμαρίνα, τα βουτυρώνετε και τα πασπαλίζετε με το σουσάμι ή τον παπαρουνόσπορο.
Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν (τα πρώτα 10 λεπτά η θερμοκρασία του φούρνου πρέπει να είναι στους 200 βαθμούς και τα υπόλοιπα στους 180 βαθμούς). Βγάζετε τα ρολά από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν για λίγο. Τα σερβίρετε σε πιατέλα κομμένα (εάν θέλετε) σε ροδέλες.
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 25 λεπτά