Εντυπωσιάστε τους πάντες με αυτήν την υπέροχη τούρτα! Εύκολη στην προετοιμασία και με απίθανη γεύση!
για 10-12 άτομα
400 γραμ. φύλλο σφολιάτας
2 μεγάλες μπανάνες
1 ποτηράκι ποτό κιρς
2 κρόκους αβγών
7 κουτ. σούπας ζάχαρη
3 κουτ. σούπας αλεύρι
1 ποτήρι νερού γάλα
7-8 κουτ. σούπας βούτυρο
για τη διακόσμηση
1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
λίγη σαντιγί
φέτες πορτοκαλιού, ροδέλες μπανάνας ή γκρέιπ φρουτ
Χωρίζετε τη σφολιάτα σε 3 ίσα μέρη, την ανοίγετε λίγο με τον πλάστη και κόβετε 3 στρογγυλά φύλλα διαμέτρου 18 εκ. περίπου το καθένα. Τα βάζετε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη λαμαρίνα, τα τρυπάτε με το πιρούνι και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 20 λεπτά.
Καθαρίζετε τις μπανάνες, τις κόβετε σε ροδέλες και τις αφήνετε για μισή ώρα μέσα στο κιρς. Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη, προσθέτετε το αλεύρι και αραιώνετε με το γάλα βραστό, ρίχνοντάς το λίγο-λίγο και ανακατεύοντας. Βάζετε την κρέμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύετε ώσπου να δέσει, την αποσύρετε από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει εντελώς. Χτυπάτε το βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, μέχρι να γίνει αφράτο, και το προσθέτετε στην κρέμα χτυπώντας με το σύρμα.
Αλείφετε ένα φύλλο σφολιάτας με τη μισή κρέμα και από πάνω τοποθετείτε τις μισές μπανάνες στραγγισμένες. Σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο. Στρώνετε πάνω του την υπόλοιπη κρέμα, στη συνέχεια τις υπόλοιπες μπανάνες και σκεπάζετε με το τρίτο φύλλο της
Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο και, όταν πρόκειται να το σερβίρετε, πασπαλίζετε την επιφάνειά του με ζάχαρη άχνη ή τη γαρνίρετε με φέτες από πορτοκάλι ή γκρέιπ φρουτ, ροδέλες από μπανάνες και λίγη σαντιγί.
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα
Χρόνος αναμονής στο ψυγείο: 2-3 ώρες