Ωραίος, πικάντικος μεζές, με ηπειρώτικη καταγωγή, που μπορεί κάλλιστα να σταθεί και σαν κυρίως γεύμα.
για 4 άτομα
1 κοτόπουλο (1 ½ κιλό περίπου)
1 ματσάκι μαϊντανό
1 φλιτ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 αβγό
2 λεμόνια
αλάτι
Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε το κοτόπουλο σε μερίδες. Καθαρίζετε και πλένετε καλά το μαϊντανό.
Βάζετε το λάδι σε κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί, ρίχνετε το μαϊντανό και τον αφήνετε να μαραθεί.
Ρίχνετε τα κομμάτια του κοτόπουλου πάνω από το μαϊντανό, προσθέτετε 1 ποτήρι νερό, αλάτι και αφήνετε να βράσει σε σιγανή φωτιά για 1 ώρα περίπου, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μείνει με ελάχιστο ζουμί.
Χτυπάτε το αβγό, προσθέτετε λίγο-λίγο το λεμόνι, παίρνετε ζουμί από την κατσαρόλα και το ρίχνετε στο χτυπημένο αβγό και με αυτό περιχύνετε το φαγητό.
Το βάζετε και πάλι στη φωτιά να πάρει μια-δυο βράσεις και σερβίρετε.
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα
Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι θα ταίριαζε με το μαϊντανό και το αβγολέμονο, ενώ μπορείτε να προσθέσετε κατά το μαγείρεμα 1 ολόκληρη ώριμη ντομάτα.