14.7.23

Παγωτό παρφέ κρέμα

Η απόλαυση που προσφέρουν τα παρφέ, με την πλούσια γεύση τους, είναι ασυναγώνιστη!

για 6-8 άτομα
6 ασπράδια αβγών
2 κουτ. σούπας νερό
5 κουτ. σούπας ζάχαρη
5 κουτ. σούπας μέλι
70 γραμ. φουντούκια (ψιλοκομμένα)
70 γραμ. αμύγδαλα (ψιλοκομμένα)
100 γραμ. φρούτα γλασέ (ψιλοκομμένα)
400 ml κρέμα γάλακτος

για το γαρνίρισμα
έτοιμο σιρόπι καραμέλας

Βράζετε σε κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη και το μέλι, ανακατεύοντας στην αρχή για να διαλυθούν καλά, και φτιάχνετε ένα πυκνό σιρόπι. Το αποσύρετε από τη φωτιά.

Χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια των αβγών σε σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνετε λίγο-λίγο το καυτό σιρόπι στη μαρέγκα συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να πάρετε ένα μείγμα σαν κρέμα.

Σε άλλο σκεύος χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Προσθέτετε τους ξηρούς καρπούς και τα κομματάκια των φρούτων και ανακατεύετε. Προσθέτετε τη μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα, μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.

Παγώνετε το μείγμα σε παγωτομηχανή και, εάν δεν έχετε, το βάζετε σε μεταλλικό μπολ στην κατάψυξη.

Μετά από 1 ώρα περίπου, το βγάζετε από την κατάψυξη και το ανακατεύετε με το σύρμα ή το μίξερ να αφρατέψει. Στη συνέχεια το ξαναβάζετε στην κατάψυξη και τα αφήνετε άλλη 1 ώρα. το ξαναχτυπάτε και το αφήνετε πια να παγώσει καλά.

Πριν σερβίρετε το παγωτό, το αφήνετε εκτός ψυγείου για 5 λεπτά, να μαλακώσει λίγο. το σερβίρετε σε μπάλες με σιρόπι καραμέλας ή πάνω σε μαλακά κούκις, γαρνιρισμένα με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς και σιρόπι καραμέλας.

Χρόνος προετοιμασίας: 50 λεπτά
Χρόνος αναμονής στο ψυγείο: 6-8 ώρες

Εάν προτιμάτε το παρφέ κρέμα μόνο με ξηρούς καρπούς, χωρίς γλασαρισμένα φρούτα, μπορείτε να το φτιάξετε με μεγαλύτερη ποσότητα ξηρών καρπών αλλά και ζάχαρης.