Λικέρ με ξεχωριστή γεύση και άρωμα, θα εντυπωσιάσει ιδιαίτερα τις κυρίες της συντροφιάς!
για 2 λίτρα περίπου
1 κιλό μούρα
2 φλιτζ. τσαγιού βατόμουρα
750 γραμ. ζάχαρη
1 ½ λίτρο ρακί (50 βαθμών)
Καθαρίζετε και πλένετε τα μούρα και τα βατόμουρα. Τα αφήνετε να στεγνώσουν καλά και τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ ή στο μύλο των λαχανικών.
Παίρνετε 1 κιλό από τον πολτό των φρούτων και τον ρίχνετε σε γυάλινο διάφανο βάζο με καπάκι. Προσθέτετε τη ζάχαρη και το ρακί. Ανακατεύετε καλά το μείγμα.
Κλείνετε το καπάκι καλά και αφήνετε το βάζο σε κάποιο σημείο που το βλέπει ο ήλιος πολλές ώρες την ημέρα, για 3 εβδομάδες.
Στη συνέχεια, σουρώνετε το ποτό σε ψιλό σουρωτήρι στρωμένο με τουλπάνι και το μεταφέρετε σε αποστειρωμένο γυάλινο μπουκάλι με καπάκι. Το διατηρείτε εκτός ψυγείου στο ντουλάπι της κουζίνας σας ή εκεί που φυλάτε τα ποτά σας.
Χρόνος αναμονής: 3 εβδομάδες
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά