14.9.23

Κέικ γκατό ρους

Πρόκειται για ένα εύγευστο και φίνο κέικ αμυγδάλου, που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα!

για φόρμα κέικ με τρύπα
5 αβγά
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
1 ½ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
1 ½ φλιτζ. τσαγιού αμυγδαλόψιχα (αλεσμένη)
1 κουτ. γλυκού κανέλα (σκόνη)
3 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
1/3 φλιτζ. τσαγιού αμυγδαλόψιχα (χοντροκομμένη)

για τη διακόσμηση
ζάχαρη άχνη

Κοσκινίζετε το αλεύρι και το αναμιγνύετε με το μπέικιν πάουντερ. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα του κέικ με τρύπα. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Σπάτε τα αβγά και χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια.

Χτυπάτε τα ασπράδια στο μίξερ μέχρι να πετύχετε μια σφιχτή μαρέγκα.

Ρίχνετε στο μπολ του μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε για λίγο στη γρήγορη ταχύτητα μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Προσθέτετε το αλεύρι, δουλεύετε για λίγο ακόμη το μείγμα και στη συνέχεια ρίχνετε την αλεσμένη αμυγδαλόψιχα και την κανέλα.

Σταματάτε τα μίξερ και ρίχνετε λίγη-λίγη τη μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.

Ρίχνετε την χοντροκομμένη αμυγδαλόψιχα στη φόρμα και αδειάζετε το μείγμα του κέικ. Το βάζετε στο φούρνο και ψήνετε το κέικ στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.

Βγάζετε το κέικ από το φούρνο, περιμένετε 5 λεπτά και στη συνέχεια το ξεφορμάρετε. Μόλις κρυώσει, το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

Χρόνος προετοιμασίας: 35 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 50 λεπτά

Για να είναι το κέικ σας ακόμη πια εύγευστα, μπορείτε να αλέσετε την αμυγδαλόψιχα με τη φλούδα της.