Δροσερή, νόστιμη και χορταστική, είναι ιδανική για όσους ακολουθούν δίαιτα χαμηλών θερμίδων.
για 4 άτομα
1 μέτριο μαρούλι
1 κονσέρβα τόνο σε λάδι
1 φλιτζάνι τσαγιού καλαμπόκι
10-12 ελιές Καλαμών
1/2 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
αλάτι
ελαιόλαδο
χυμό λεμονιού
Χωρίζετε το μαρούλι σε φύλλα και τα πλένετε με άφθονο νερό. Τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.
Βράζετε το καλαμπόκι σε ένα κατσαρολάκι με μπόλικο αλατισμένο νερό και το στραγγίζετε.
Κόβετε τα μαρουλόφυλλα σε μεγάλα κομμάτια (καλό θα ήταν να τα κόψετε με τα χέρια σας χωρίς να χρησιμοποιήσετε μαχαίρι) και τα ρίχνετε σε βαθύ πιάτο ή σαλατιέρα.
Στραγγίζετε τον τόνο από το λάδι του και τον βάζετε σε ρηχό πιάτο. Τον κόβετε σε κομματάκια με πιρούνι και τον βάζετε κι αυτόν στη σαλατιέρα. Προσθέτετε το καλαμπόκι και τις ελιές.
Βάζετε σε μπολ με καπάκι το λάδι, το αλάτι και το χυμό λεμονιού. Τα χτυπάτε για λίγο όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνετε το μίγμα στη σαλατιέρα και ανακατεύετε καλά.
Γαρνίρετε τη σαλάτα με ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρετε αμέσως.
Χρόνος προετοιμασίας: 20-25 λεπτά
Για να γίνει ακόμη πιο ελαφριά σε θερμίδες n σαλάτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόνο διατηρημένο σε κονσέρβα νερού αντί λαδιού.
Για μεγαλύτερη ευκολία και για να κερδίσετε χρόνο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καλαμπόκι κονσέρβας.