Νόστιμο, υγιεινό και πολύ θρεπτικό φαγητό που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα πρώτα ψάρια.
για 4 άτομα
1 κιλό γαύρος
¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
2-3 σκελίδες σκόρδο (σε φέτες)
χυμό 1-2 λεμονιών
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Καθαρίζετε τα ψαράκια, τα πλένετε, τα αλατοπιπερώνετε ελαφρά και τα τοποθετείτε σε ρηχό ταψί.
Βάζετε σε μια λεκανίτσα το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη και αλατοπίπερο. Ανακατεύετε και περιχύνετε με το μίγμα τα ψάρια.
Τοποθετείτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε τα ψαράκια σε μέτρια θερμοκρασία, για 20 λεπτά περίπου.
Σερβίρετε τα ψαράκια σε μερίδες μαζί με τη σάλτσα τους, όσο είναι ακόμη ζεστά.
Χρόνος προετοιμασίας: 30-35 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά
Μπορείτε να προσθέσετε στα υλικά της συνταγής, 3-4 φρέσκιες ψιλοκομμένες ντομάτες ή ντοματάκια κονκασέ.