H γνωστή μας στραπατσάδα, καλή λύση για τους καλοκαιρινούς μήνες με τις νόστιμες ντομάτες.
για 4-5 άτομα
8 αβγά
5-6 ώριμες φρέσκιες ντομάτες
2 κρεμμύδια (ψιλοκομ.
1-2 πράσινες πιπεριές (σε λωρίδες)
100 γραμ. τυρί φέτα
½ ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Πλένετε και ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, τις κόβετε στη μέση, τις πιέζετε να φύγουν τα σποράκια και τις ψιλοκόβετε.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε φαρδύ τηγάνι ή άλλο σκεύος και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της και να δέσει ελαφρά.
Στο μεταξύ σπάτε τα αβγά σε βαθύ γυάλινο πιάτο και τα χτυπάτε ελαφρά με πιρούνι ή με τον αβγοδάρτη. Σε άλλο πιάτο θρυμματίζετε με πιρούνι τη φέτα.
Ρίχνετε τα αβγά στο σκεύος με τη σάλτσα που βράζει και τα αφήνετε να ψηθούν ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη σπάτουλα, για να πάνε παντού.
Τέλος ρίχνετε την τριμμένη φέτα και το μαϊντανό και ανακατεύετε πάνω στη φωτιά για 3-4 λεπτά.
Σερβίρετε το φαγητό σε μερίδες αμέσως μόλις το κατεβάσετε από τη φωτιά. Ωστόσο είναι πολύ νόστιμο και κρύο.
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 25-30 λεπτά
Εάν θέλετε μπορείτε να αφαιρέσετε το τυρί φέτα και να προσθέσετε στα υλικά της συνταγής ζαμπόν ή μπέικον δίνοντας έτσι ξεχωριστή γεύση στη στραπατσάδα σας.
Επιπλέον, μπορείτε να αρωματίσετε το φαγητό με μπόλικο φρέσκο βασιλικό αντί για μαϊντανό.