Μια ενδιαφέρουσα τυρόπιτα με ιδιόμορφο τρόπο παρασκευής. Το γάλα, τα αυγά και το βούτυρο ποτίζουν τα φύλλα, πριν τη βάλετε για ψήσιμο, με αποτέλεσμα η πίτα να μην είναι ούτε ιδιαίτερα τραγανή, αλλά ούτε και να λασπώνει.
για 8 άτομα
500 γραμμάρια φύλλο κρούστας
250 γραμμάρια κασέρι
250 γραμμάρια φέτα
250 γραμμάρια γραβιέρα
400 ml γάλα
200 γραμμάρια βούτυρο (λιωμένο)
4 αβγά
πιπέρι
Αλείφετε ένα ταψί με λιωμένο βούτυρο και απλώνετε 5-6 φύλλα κρούστας, βουτυρωμένα ένα-ένα.
Τρίβετε τη φέτα με τα χέρια ή με πιρούνι και την απλώνετε πάνω από τα φύλλα. Κόβετε το κασέρι και τη γραβιέρα σε λεπτά μπαστουνάκια ή τα τρίβετε στην χοντρή πλευρά τον τρίφτη και τα απλώνετε και αυτά πάνω από τα φύλλα.
Σκεπάζετε τα τυριά με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντάς τα πάλι ένα-ένα.
Χτυπάτε τα αβγά με το σύρμα και τα ανακατεύετε με το γάλα και λίγο πιπέρι. Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια και περιχύνετε το ταψί με το μίγμα των αβγών.
Τη ραντίζετε με λιωμένο βούτυρο και την αφήνετε να σταθεί για ½ ώρα πριν τη βάλετε στο φούρνο.
Ψήνετε την πίτα σε μέτρια θερμοκρασία για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της.
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 45 λεπτά
Μην αλατίσετε καθόλου την τυρόπιτά σας, γιατί ήδη τα τυριά της συνταγής είναι αλμυρά.