Μπισκοτογλυκό ψυγείου με πτι μπερ και σοκολάτα. Τόσο μπισκοτένιο και σοκολατένιο που δεν μπορείς να αντισταθείς. Πανεύκολη συνταγή για ένα αγαπημένο γλυκό ψυγείου. Είναι από τα γλυκά που μπορείς να τα σερβίρεις και σαν εναλλακτική τούρτα ελαφριά και δροσερή.
Υλικά
Για την κρέμα βανίλιας
1 ½ λίτρο φρέσκο γάλα
100 γραμμάρια ζάχαρη
120 γραμμάρια κορν φλάουρ
1 λοβό βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
Για την κρέμα σοκολάτας
1 λίτρο φρέσκο γάλα
70 γραμμάρια ζάχαρη
80 γραμμάρια κορν φλάουρ
20 γραμμάρια κακάο
50 γραμμάρια ξύσμα κουβερτούρας
1 πρέζα αλάτι
Για το στήσιμο
1 ½ συσκευασία μπισκότα πτι-μπερ
220 γραμμάρια φρέσκο γάλα
20 γραμμάρια κονιάκ
90 γραμμάρια τρούφα
Εκτέλεση
Κρέμα βανίλιας
Ανακατεύουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα με τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τη βανίλια και το αλάτι, μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ. Σχίζουμε κατά μήκος το λοβό βανίλιας, βγάζουμε με ένα μαχαιράκι τα σπόρια και τα ρίχνουμε στο γάλα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρά η κρέμα, ανακατεύοντας τακτικά.
Κρέμα σοκολάτας
Ανακατεύουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα με τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το κακάο και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η κρέμα. Την αποσύρουμε από την εστία και ενσωματώνουμε την κουβερτούρα ανακατεύοντας να λιώσει.
Στήσιμο
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το κρύο γάλα και το κονιάκ. Βουτάμε στο μείγμα τα μπισκότα, ένα ένα, και τα στρώνουμε στη βάση ενός ταψιού 24x30 εκ.
Αδειάζουμε τη μισή κρέμα βανίλιας πάνω στα μπισκότα ισιώνοντας την επιφάνειά της με σπάτουλα. Κάνουμε άλλη μία στρώση μπισκότων βουτηγμένων στο μείγμα γάλακτος-κονιάκ.
Απλώνουμε από πάνω σε μία στρώση την κρέμα σοκολάτας. Επαναλαμβάνουμε μία στρώση μπισκότων βουτηγμένων στο γάλα-κονιάκ, πατώντας τα ελαφρά να κολλήσουν στην κρέμα. Αδειάζουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα βανίλιας.
Μόλις κρυώσει λίγο το γλυκό, το πασπαλίζουμε με την τρούφα και το μεταφέρουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά. Το μπισκοτογλυκό ψυγείου είναι ακόμα καλύτερο την επόμενη ημέρα.