Ένα μοναδικό λαδερό με ποικιλία καλοκαιρινών λαχανικών. Από κολοκυθάκια και μελιτζάνες μέχρι πιπεριές και ντομάτες.
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 2 ½ ώρες
Υλικά για 4 μερίδες
2 κολοκύθια
2 μελιτζάνες
2 καρότα
2 πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 πράσινες πιπεριές
200 γραμμάρια σάλτσα αποφλοιωμένης ντομάτας
2 κόκκινες πιπεριές
Αλάτι, πιπέρι
Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Κόβουμε τα κολοκύθια, τα καρότα, τις πατάτες και τις μελιτζάνες σε κύβους, τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε ροδέλες και τα ρίχνουμε όλα μαζί σε μια γάστρα.
Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και τη σάλτσα ντομάτας. Ανακατεύουμε τα υλικά με τα χέρια.
Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, κλείνουμε το σκεύος με το καπάκι του και ψήνουμε το φαγητό στον φούρνο της κουζίνας μας για δυόμιση ώρες.
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 πράσινες πιπεριές
200 γραμμάρια σάλτσα αποφλοιωμένης ντομάτας
2 κόκκινες πιπεριές
Αλάτι, πιπέρι
Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Κόβουμε τα κολοκύθια, τα καρότα, τις πατάτες και τις μελιτζάνες σε κύβους, τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε ροδέλες και τα ρίχνουμε όλα μαζί σε μια γάστρα.
Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και τη σάλτσα ντομάτας. Ανακατεύουμε τα υλικά με τα χέρια.
Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, κλείνουμε το σκεύος με το καπάκι του και ψήνουμε το φαγητό στον φούρνο της κουζίνας μας για δυόμιση ώρες.