Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Υλικά
(Μερίδες 12)
2 συσκευασίες μπισκότα πτι-μπερ 220 γρ.
σοκολατούχο γάλα
50 ml λικέρ κρέμα
800 γρ. φυτική κρέμα ψυγείου
300 γρ. πραλίνα σοκολάτας
100 γρ. φουντούκια ψημένα και χοντροκομμένα
100 γρ. ξύσμα σοκολάτας
Εκτέλεση
Χτυπάμε με μίξερ χειρός τη φυτική κρέμα για λίγα λεπτά μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές στην επιφάνειά της. Προσθέτουμε την πραλίνα και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γάλα με το λικέρ. Σπάμε τα μπισκότα σε χοντρά κομμάτια.
Καλύπτουμε πλήρως τη βάση ενός σκεύους 30x25 εκ. με τα μισά σπασμένα μπισκότα. Τα ραντίζουμε με το μισό μείγμα του σοκολατούχου γάλακτος.
Απλώνουμε από πάνω τη μισή κρέμα πραλίνας. Συνεχίζουμε με μια στρώση με τα υπόλοιπα σπασμένα μπισκότα τα οποία περιχύνουμε με το υπόλοιπο σοκολατούχο γάλα. Ολοκληρώνουμε με μια στρώση με την υπόλοιπη κρέμα πραλίνας.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του γλυκού με φουντούκια ανακατεμένα με ξύσμα ή γαρνίρουμε με λίγη πραλίνα. Το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες (ιδανικά για μία νύχτα) να παγώσει καλά και να σταθεροποιηθεί.
Μυστικό
'Οσο περισσότερη ώρα μένει το γλυκό μας στο ψυγείο τόσο καλύτερα για να αποκτήσει ωραίο σώμα και μεστή, συμπαγή γεύση.