27.6.24

Βελούδινη μους μάνγκο χωρίς ζάχαρη

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Υλικά
(Μερίδες 5)
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
3 ώριμα μάνγκο+λίγες φέτες επιπλέον για το γαρνίρισμα
2 κ.σ. κρυσταλλική στέβια ή άλλο γλυκαντικό
3 φύλλα ζελατίνης (3x2 γρ.)

Εκτέλεση
Βυθίζουμε τη ζελατίνη σε ένα μπολ με κρύο νερό και την αφήνουμε για 10 λεπτά να μουλιάσει. Καθαρίζουμε τα μάνγκο και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Ρίχνουμε τα πολτοποιημένα φρούτα σε μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε τη στέβια και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να διαλυθεί το γλυκαντικό.

Στύβουμε τις ζελατίνες και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας το μείγμα με γρήγορες κινήσεις. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το σύρμα στο μίξερ, μέχρι να γίνει παχύρρευστη. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Τέλος, ενσωματώνουμε το μείγμα του μάνγκο ανακατεύοντας απαλά να ομογενοποιηθούν.

Μοιράζουμε τη μους σε πέντε ποτήρια και την παγώνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες. Γαρνίρουμε με φέτες μάνγκο και απολαμβάνουμε!