Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Υλικά
Μερίδες 8-10)
1 συσκευασία μπισκότα σαβαγιάρ
50 γρ. ινδική καρύδα
50 ml λικέρ καρύδας
150 γρ. χυμό ανανά
Για την κρέμα ανανά
2 φακελάκια ζελέ ανανά
500 γρ. νερό βραστό
750 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
6 φέτες ανανά ψιλοκομμένες
50 γρ. ινδική καρύδα
50 γρ. αμύγδαλο φιλέ καβουρντισμένο
Για το ζελέ ανανά
1 φακελάκι ζελέ ανανά
250 γρ. νερό βραστό
250 γρ. χυμό ανανά
6 φέτες ανανά ολόκληρες
Εκτέλεση
Θα χρησιμοποιήσουμε μια μεγάλη κονσέρβα ανανά. Στραγγίζουμε τις φέτες του φρούτου και κρατάμε το χυμό.
Στρώνουμε στη βάση ενός μικρού πυρίμαχου σκεύους μια σειρά σαβαγιάρ. Ανακατεύουμε το χυμό με το λικέρ καρύδας και βρέχουμε τα μπισκότα. Τα πασπαλίζουμε με την καρύδα σε μια στρώση. Αφήνουμε τη βάση του γλυκού στην άκρη.
Κρέμα ανανά
Διαλύουμε το ζελέ ανανά (2 φακελάκια) στο βραστό νερά (500 γρ.). Προσθέτουμε τέσσερα παγάκια και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Στη συνέχεια, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, ρίχνουμε σιγά σιγά το κρύο ζελέ μέσα στο γιαούρτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν. Ενσωματώνουμε στην κρέμα τον ψιλοκομμένο ανανά, την καρύδα και τα αμύγδαλα.
Περιχύνουμε με την κρέμα τα μπισκότα στο ταψί και παγώνουμε το γλυκό στο ψυγείο για τέσσερις ώρες, να σταθεροποιηθεί τελείως.
Ζελέ ανανά
Διαλύουμε το ζελέ στο βραστό νερό και προσθέτουμε το χυμά ανανά. Με προσοχή και σιγά σιγά περιχύνουμε το ζελέ πάνω στο παγωμένο γλυκό. Τοποθετούμε τις φέτες ανανά στην επιφάνεια. Παγώνουμε ξανά το γλυκό μέχρι να σταθεροποιηθεί πλήρως και να κόβεται σε κομμάτια.