Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Υλικά για 10-12 μερίδες
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 κιλό σπανάκι ή ανάμεικτα χόρτα (σέσκουλα, μυρώνια, καυκαλήθρες, τσουκνίδα κ.ά.)
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 πράσα ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
6 κόκκινα αβγά σφιχτά
2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
250 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
200 γρ. φέτα χοντροσπασμένη
1 ½ φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε για λίγα λεπτά το κρεμμύδι και το πράσο μέχρι να μαραθούν.
Ρίχνουμε τα χόρτα, λίγα λίγα, ανακατεύοντας. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να πέσει ο όγκος τους και να απορροφήσουν τα υγρά τους.
Τα αποσύρουμε από την εστία, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον άνηθο, τη χοντροσπασμένη φέτα, το κεφαλοτύρι και τα ωμά χτυπημένα αβγά και ανακατεύουμε απαλά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 18O°C.
Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα τσαλακωμένα και λαδωμένα μεταξύ τους. Απλώνουμε τα μισά χόρτα.
Κόβουμε τα σφιχτά αβγά στη μέση και τα αραδιάζουμε πάνω στα χόρτα. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα χόρτα. Κλείνουμε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα, επίσης τσαλακωμένα και καλά λαδωμένα μεταξύ τους.
Τυλίγουμε τα φύλλα που περισσεύουν περιμετρικά του σκεύους σε κόθρο, χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και λαδώνουμε γενναιόδωρα την επιφάνεια.
Τη ραντίζουμε με λίγο νερό και την ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρει ένα ωραίο ρόδινο χρώμα.