Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Υλικά:
(Μερίδες 4-5)
1 ½ κιλό κοτόπουλο σε μερίδες
3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1 καρότο
1 κρεμμύδι
1 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
Χυμό από 2 λεμόνια
2-3 πρέζες μοσχοκάρυδο
2-3 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Ταμπονάρουμε τις μερίδες κοτόπουλου με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, να στεγνώσουν τελείως. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Ζεσταίνουμε μια φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ροδίζουμε ολόγυρα το κοτόπουλο για 6-7 λεπτά. Ρίχνουμε όλα τα λαχανικά ολόκληρα (σκόρδα, κρεμμύδι και καρότο) και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο και σβήνουμε με το κρασί. Τρίβουμε με κουτάλα τη βάση της κατσαρόλας να ξεκολλήσουμε τα καραμελωμένα κομμάτια των σοταρισμένων υλικών. Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού.
Μόλις πάρει βράση το κοτόπουλο, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Προς το τέλος του μαγειρέματος, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.
Όταν το κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά, πρέπει να έχει μείνει με πολύ λίγη σάλτσα, σχεδόν με το λάδι του. Το σερβίρουμε με ρύζι.