Πανεύκολη και πεντανόστιμη κοτόπιτα, φουλ στην πρωτεΐνη που συνδυάζει τη διατροφική αξία της βρώμης με το γιαούρτι. Για το κοτόπουλο μπορείς να βράσεις στήθος και να το μαδήσεις ή να πάρεις έτοιμο ψημένο.
Υλικά
1 καρότο (περασμένο από το χοντρό του τρίφτη)
1 κολοκυθάκι (περασμένο από το χοντρό του τρίφτη)
2 αυγά
200 γρ. γιαούρτι
80 γρ. βρώμη
250 γρ. κοτόπουλο μαδημένο (ψημένο ή βραστό)
200 γρ. τυρί light τριμμένο
1/2 κτγ. μπούκοβο
1/2 κτγ. πάπρικα γλυκιά
Αλάτι
Πιπέρι
2 ντομάτες σε φέτες
2 κ.τ.σ. σουσάμι
Εκτέλεση
Περνάμε το καρότο και το κολοκύθι από το χοντρό του τρίφτη. Βάζουμε σε ένα ταψί 20 εκ. x 20 εκ. το καρότο, το κολοκυθάκι, τα αυγά, το γιαούρτι, τη βρώμη, το μαδημένο κοτόπουλο, το μισό από το τυρί, αλάτι, πιπέρι, μπαχαρικά κι ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε από πάνω τη ντομάτα, το υπόλοιπο τυρί και το σουσάμι. Ψήνουμε στους 180°C για 60 λεπτά.