Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Υλικά για 4 μερίδες
1 κιλό αρνί ή κατσίκι μπούτι ξεκοκαλισμένο
Χυμό από 2-3 λεμόνια + επιπλέον για τις αγκινάρες
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
4 αγκινάρες
ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
1 κ.σ. κορν φλάουρ
Εκτέλεση
Κόβουμε σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια το κατσικάκι ή αρνί. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις ρίχνουμε κατευθείαν (καθεμία που καθαρίζουμε) σε ένα μπολ με νερό, χυμό λεμονιού και αλάτι για να μην οξειδωθούν. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας, να θωρακιστεί από όλες τις πλευρές. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να βγάλει τους ζωμούς του.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Ελέγχουμε τακτικά τα υγρά της κατσαρόλας, προσθέτοντας νερό όποτε χρειάζεται. Όταν μαλακώσει αρκετά το κατσικάκι, ρίχνουμε και τις αγκινάρες κομμένες στα έξι. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό στη φωτιά για περίπου 30 λεπτά ακόμα. Στο τέλος το κρέας πρέπει να έχει μαλακώσει τελείως, αλλά οι αγκινάρες να είναι τραγανές.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο χυμό λεμονιού και το ρίχνουμε στο φαγητό να δέσει η σάλτσα. Ανακατεύουμε ελαφρά και αποσύρουμε το σκεύος από την εστία.