Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Υλικά:
(Μερίδες 6)
1 κοτόπουλο σε μερίδες
1/4 φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
1 κιλό ψιλά και τρυφερά φασολάκια
250 γρ. αρακά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
5-6 ώριμες και σφιχτές ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κ. γ. ζάχαρη
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα φασολάκια και τον αρακά, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε. Κόβουμε τα φασολάκια στη μέση. Στεγνώνουμε πολύ καλά τις μερίδες κοτόπουλου σε απορροφητικό χαρτί.
Ζεσταίνουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και ροδίζουμε λίγα λίγα τα κομμάτια κοτόπουλου, να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το καρότο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε το σκόρδο και τον πελτέ και τον τρίβουμε ελαφρά στη βάση της κατσαρόλας για να βγάλει τα αρώματά του. Τέλος προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τη ζάχαρη.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά να μισομαλακώσει το κοτόπουλο. Εάν οι ντομάτες δεν έχουν πολλά υγρά, συμπληρώνουμε ελάχιστο νερό.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα φασολάκια, τον αρακά, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά ακόμα, μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια αλλά να μη λιώσουν. Μαγειρεύουμε το φαγητό μέχρι να μελώσει η σάλτσα του. Προς το τέλος πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Μυστικό
'Ενα πεντανόστιμο φαγητό για το οικογενειακό τραπέζι. Για την απόλυτη νοστιμιά, προτιμάμε ολόκληρο κοτόπουλο σε μερίδες και όχι φιλέτο.