Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Υλικά για 8 μερίδες
Για τη σάλτσα φράουλα
300 γρ. φράουλες πολτοποιημένες
100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
Για το σιρόπι
200 ml νερό
50 ml κρυσταλλική ζάχαρη
Για το στήσιμο
200 γρ. σαβαγιάρ
400 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
100 γρ. από τη σάλτσα φράουλας
100 γρ. φράουλες ψιλοκομμένες
Εκτέλεση
Σάλτσα φράουλα
Ανακατεύουμε σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά τη ζάχαρη και τις πολτοποιημένες φράουλες μέχρι να πάρουν βράση. Αφήνουμε στη συνέχεια το μείγμα σε χαμηλή φωτιά για 12-15 λεπτά μέχρι να δέσει.
Αποσύρουμε τη σάλτσα από την εστία και την αδειάζουμε σε ένα μπολ. Την καλύπτουμε με μεμβράνη, φροντίζοντας να εφάπτεται στην επιφάνειά της και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Σιρόπι
Ανακατεύουμε σε ένα μπρίκι το νερό με τη ζάχαρη και μεταφέρουμε το μείγμα στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση και διαλυθεί η ζάχαρη, το αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε 1 κ.σ. από τη σάλτσα φράουλας. Αφήνουμε 5 λεπτά να πέσει λίγο η θερμοκρασία του.
Στήσιμο
Χτυπάμε σε ένα μπολ την κρύα φυτική κρέμα με 100 γρ. από την κρύα σάλτσα φράουλας μέχρι να αποκτήσουμε μια σφιχτή κρέμα φράουλας. Κόβουμε το 1/4 από όλα τα σαβαγιάρ που θα μπουν τριγύρω ώστε να έχουμε ίσια βάση.
Ξεκινάμε να βουτάμε στιγμιαία στο σιρόπι από την κάτω πλευρά τα σαβαγιάρ που κόψαμε και τα στήνουμε τριγύρω στα τοιχώματα μιας φόρμας 20 εκ. Δεν θέλουμε να τραβήξουν πολύ υγρό γιατί δεν θα στέκονται.
Συνεχίζουμε κάνοντας το ίδιο με τα μπισκότα που στρώνουμε στη βάση του σκεύους.
Απλώνουμε από πάνω τη μισή κρέμα. Πασπαλίζουμε με τις ψιλοκομμένες φράουλες και συνεχίζουμε με την άλλη μισή κρέμα.
Ισιώνουμε την επιφάνεια και μεταφέρουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1-2 ώρες να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί. Γαρνίρουμε με την υπόλοιπη σάλτσα φράουλας και απολαμβάνουμε.