1.8.24

Καρβέλι σάντουιτς με καλοκαιρινά λαχανικά και φέτα

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά

Υλικά
(Μερίδες 4-5)
1 στρογγυλό καρβέλι ψωμί με προζύμι
2 ώριμες και σφιχτές ντομάτες
250 γρ. φέτα σε κομμάτια
2 κ.σ. σάλτσα πέστο βασιλικού
Λίγο ε.π. ελαιόλαδο
Λίγη ρίγανη
Λίγο βαλσαμικό ξίδι
Αλάτι

Για τις μελιτζάνες
2 μέτριες μελιτζάνες
2 κ.σ. αλάτι
2 φλιτζ. νερό
1/2 φλιτζ. ξίδι
2 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους ½ εκ. Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να ιδρώσουν για 10 λεπτά. Τις ξεπλένουμε από το αλάτι.

Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, με το ξίδι και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Βυθίζουμε στο μείγμα τις μελιτζάνες λίγες λίγες και τις ζεματίζουμε, για 2 λεπτά την κάθε δόση. Τις βγάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.

Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το σχαροτήγανο. Με τη βοήθεια ενός πινέλου, λαδώνουμε τις μελιτζάνες και τις ακουμπάμε στο καυτό τηγάνι. Τις ψήνουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά και τις αφήνουμε σε δίσκο να κρυώσουν.

Με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε μια φέτα καπάκι από το καρβέλι. Αδειάζουμε την ψίχα από το κέντρο του ψωμιού σχηματίζοντας μια θήκη.

Κόβουμε την ψίχα που αδειάσαμε σε μπουκιές και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε ελαιόλαδο και αλάτι, ανακατεύουμε και τις ψήνουμε στο καυτό τηγάνι για 2 λεπτά να ροδίζουν.

Κόβουμε σε ένα μπολ τις ντομάτες, τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και λίγες σταγόνες βαλσαμικό ξίδι και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το πέστο, τη φέτα και το ψημένο ψωμί.

Γεμίζουμε το καρβέλι με δύο στρώσεις μελιτζάνας. Συνεχίζουμε με μία στρώση ντομάτες και ξανά μία στρώση μελιτζάνες και μία ντομάτες. Πιέζουμε τα υλικά να χωρέσουν όλα και παραγεμίζουμε το ψωμί.

Κλείνουμε με το καπάκι ψωμιού και τυλίγουμε το καρβέλι με μεμβράνη τροφίμων. Το διατηρούμε τυλιγμένο να ποτίσει με όλες τις γεύσεις μέχρι το σερβίρισμα. Το κόβουμε σε τρίγωνα από πάνω ως κάτω και σερβίρουμε.