9.8.24

Μελιτζάνες με μυρωδικά

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά

Υλικά:
(Μερίδες 4)
4 μελιτζάνες φλάσκες
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 μικρό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
300 γρ. ντοματίνια
1/4 φλιτζ.. ε.π. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους 1 εκ. Τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, τις πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.

Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και, μόλις κάψει, ροδίζουμε για λίγα λεπτά τις μελιτζάνες και από τις δύο πλευρές. Τις αραδιάζουμε σε μεγάλο ταψί, να μισοκαλύπτει η μία την άλλη.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα ντοματίνια ολόκληρα. Ανακατεύουμε τα υλικά να μοιραστούν ομοιόμορφα στο ταψί και ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στη μεσαία σχάρα, για 30 λεπτά, να ροδίσει ελαφρά. Προς το τέλος του ψησίματος, πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και, αν θέλουμε, με λίγα τρίμματα φέτας που θα λιώσουν με τη ζέστη του ταψιού. Το απολαμβάνουμε σε θερμοκρασία δωματίου ως κυρίως πιάτο ή συνοδευτικό.