Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Υλικά
1 κιλό στακοφίσι (παστός μπακαλιάρος) σε χοντρά κομμάτια
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
6 πράσα
2 ντομάτες τριμμένες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ποτηράκι λευκό κρασί
ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ξαρμυρίζουμε για 12 ώρες τον μπακαλιάρο σε μια λεκάνη με νερά, το οποίο αλλάζουμε τακτικά. Τον στεγνώνουμε καλά με απορροφητικό χαρτί.
Ζεσταίνουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα αρκετό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι (ξερό και φρέσκο), το σκόρδο και το πράσινο μέρος από τα πράσα ψιλοκομμένο, μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε την ντομάτα, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε τη σάλτσα σε σιγανή φωτιά να χυλώσει.
Βάζουμε στην κατσαρόλα τον μπακαλιάρο και το λευκό μέρος των πράσων (καθαρισμένο και ολόκληρο). Συμπληρώνουμε νερό τόσο όσο να καλύπτει τα υλικά και σιγομαγειρεύουμε, μέχρι να ψηθούν τα πράσα και ο μπακαλιάρος και να δέσει η σάλτσα.