Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Υλικά για 6 μερίδες
500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους σε κομμάτια
1/2 κ. γ. ρίγανη
1 κ. γ. καπνιστή πάπρικα
1/2 κ. γ. αλάτι
3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
Για το κουρκούτι
65 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ. κορν φλάουρ
1/4 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
200 γρ. ξινόγαλο
1 κ. γ. θυμάρι
1 κ. γ. κόκκινο γλυκό πιπέρι
1 κ. γ. σκόρδο σε σκόνη
1 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
Αλάτι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα μανιτάρια και τα καρυκεύουμε με το αλάτι, το ελαιόλαδο, την πάπρικα και τη ρίγανη. Αναμειγνύουμε σε ένα άλλο μπολ όλα τα υλικά για το κουρκούτι και περιχύνουμε τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας να καλυφθούν καλά από το μείγμα.
Απλώνουμε τα μανιτάρια σε αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε, σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 185°C στον αέρα, για 25 λεπτά. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, φρέσκο θυμάρι και κρέμα βαλσάμικου.