7.8.24

Λεμονογλυκό ψυγείου χωρίς γλουτένη

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 50 λεπτά

Υλικά
(Μερίδες 8)
3 αβγά
100 γρ. καστανή ζάχαρη
400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
Χυμό από ½ λεμόνι
100 γρ. αλεύρι ρυζιού
100 γρ. φρέσκα μύρτιλα

Για την επικάλυψη
250 γρ. φρέσκα μύρτιλα
50 γρ. ζάχαρη
1 μέτριο λεμόνι, χυμό και ξύσμα
1 κ.σ. (κοφτό) κορν φλάουρ

Χτυπάμε σε ένα μπολ με το μίξερ χειρός στη δυνατή ταχύτητα τα αβγά με τη ζάχαρη για 2 λεπτά. Ρυθμίζουμε την ένταση του μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα και ενσωματώνουμε το γιαούρτι, το ξύσμα, το χυμό λεμονιού και το αλεύρι ρυζιού.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί ή πυρέξ 24x24 εκ. Σκορπάμε στην επιφάνειά του τα μύρτιλα, πιέζοντάς τα ελαφρά να μπουν μέσα στην υγρή ζύμη.

Ψήνουμε το Λεμονογλυκό σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160°C, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί στο κέντρο του. Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι τα μύρτιλα της επικάλυψης, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε πιέζοντας τα φρούτα να σπάσουν και να βγάλουν το χυμό τους.

Μεταφέρουμε το σκεύος σε χαμηλή φωτιά και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά το μείγμα μέχρι να αποκτήσει υφή αραιής μαρμελάδας. Το αφήνουμε 10 λεπτά να γίνει χλιαρό και περιχύνουμε την επιφάνεια του λεμονογλυκού.

Παγώνουμε το γλυκό στο ψυγείο για μία ώρα και στη συνέχεια το κόβουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε, ιδανικά με σορμπέ λεμόνι.