1 συσκευασία Φύλλο Κρούστας για Πίτες 450 γρ.
4 κ.σ. επ. ελαιόλαδο + επιπλέον
1 κιλό σπανάκι
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 πράσο
1 σκελίδα σκόρδο
350 γρ. φέτα
1 ματσάκι άνηθο
1 πρέζα αλάτι
½ φλιτζάνι τραχανά
1 κ.σ. σουσάμι για το πασπάλισμα
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το πράσο και το σκόρδο.
2. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σπανάκι, το αφήνουμε να σοταριστεί καλά, να μειωθεί σε όγκο και να βγάλει τα ζουμάκια του. Αλατοπιπερώνουμε. Θέλουμε τα υγρά που θα βγάλει να εξατμιστούν εντελώς.
3. Τέλος, ρίχνουμε στη γέμιση τον τραχανά, ο οποίος πέρα από τη γεύση που προσφέρει χρησιμεύει στο να τραβήξει τα ζουμιά που θα βγάλουν τα λαχανικά. Ρίχνουμε και τη φέτα τριμμένη.
4. Ανοίγουμε τη συσκευασία Φύλλο Κρούστας για Πίτες, τσαλακώνουμε ένα ένα τα μισά φύλλα και τα τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί. Τα ραντίζουμε με μπόλικο ελαιόλαδο. Απλώνουμε τη γέμιση από πάνω, προσθέτουμε τα υπόλοιπα φύλλα τσαλακωμένα ένα ένα, ραντίζουμε με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
5. Ψήνουμε στους 180°C στον αέρα για περίπου 40'- 50' μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα.
1 ώρα και 10 λεπτά | Εύκολο | 4 άτομα