Σκύρος: Απλωμένη σε λόφο, κάτω από τον επιβλητικό βράχο με το βυζαντινό κάστρο, η όμορφη πόλη της Σκύρου μαγεύει τους επισκέπτες με το ιδιαίτερο χρώμα της. Τα περίφημα σκυριανά σπίτια, με τις επίπεδες στέγες και τον πλούσιο εσωτερικό διάκοσμο, τα γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια, οι αξιόλογες εκκλησίες, συνυπάρχουν με τα ενδιαφέροντα μουσεία, τα εργαστήρια λαϊκής τέχνης, τα εμπορικά καταστήματα και τις παραδοσιακές ταβέρνες. | Κολύμπι: Στα Μαγαζιά, στην παραλία Παπά το Χούμα, στο Ληνό, στην Καρεφλού και στο Παλαμάρι.
Πλατεία Μπρουκ: Αφιερωμένη στον Άγγλο ποιητή Ρόμπερτ Μπρουκ (1887-1915), ένθερμο φιλέλληνα, που πέθανε κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο τάφος του οποίου βρίσκεται στη θέση «Τρεις Μπούκες». Εκεί και το «Άγαλμα της αιώνιας ποίησης». Τα αποκαλυπτήρια του έργου που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Μιχάλης Τόμπρος έγιναν τον Απρίλιο του 1931 από τον τότε πρωθυπουργό, Ελευθέριο Βενιζέλο.
Λιναριά: Το γραφικό λιμάνι της Σκύρου είναι χτισμένο αμφιθεατρικά γύρω από τον ομώνυμο όρμο και προσφέρει θέα στο όμορφο ηλιοβασίλεμα. Εκδρομικά σκάφη μεταφέρουν τους παραθεριστές στις περίφημες θαλάσσιες σπηλιές και στο νησάκι Σαρακηνό (Σαρακήνικο), με την όμορφη παραλία της Γλυφάδας. | Κολύμπι: Στους Αχερούνες και στην Καλαμίτσα. Επίσης, στο νησάκι Σαρακηνό (Γλυφάδα).
Αλογάκια: Η μικρόσωμη φυλή αλόγων Σκύρου είναι σήμερα μία από τις σπάνιες φυλές αλόγων που υπάρχουν στον κόσμο. Πρόκειται για μία από τις αυτόχθονες φυλές αλόγων της Ελλάδας που υπήρχε στην αρχαιότητα σε όλη την Ελλάδα. Κατάφερε να επιβιώσει στη νήσο Σκύρο εξ’ ου και η ονομασία. Σήμερα σκυριανά αλογάκια υπάρχουν 260 σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων τα 187 ζουν στη Σκύρο.
Τι να ψωνίσετε: Ξυλόγλυπτα έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα, κεραμικά, κεντήματα και υφαντά. Επίσης, μέλι, αμυγδαλωτά, τυρί, τραχανά και φάβα. | Τοπικές νοστιμιές: Ψάρια και θαλασσινά, αστακομακαρονάδα, κόκορας με μακαρόνια, τραχανόπιτα, τηγανίτες. | Αν έχετε σκάφος: Θα δέσετε στη Λιναριά και στο Αχίλλι. Δυνατότητα ελλιμενισμού, στην Καλαμίτσα, στο Διαπόρι, στον Πεύκο, στον Άγιο Φωκά και στην Ατσίτσα.