Μια «ταπεινή» σκορδαλιά με ψωμί, μπορεί να αναδειχτεί σε αληθινό ντελικατέσεν με την προσθήκη αμυγδάλου, που της δίνει άλλη γεύση αλλά και χαρακτήρα!
για 6-8 άτομα
5 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζ. τσαγιού λάδι
3 κουτ. σούπας ξίδι
¼ κιλού ψίχα ψωμιού
1 φλιτζ. τσαγιού αμύγδαλα (αποφλοιωμένα)
250 γραμ. γιαούρτι σακούλας
αλάτι
Χτυπάτε καλά τις σκελίδες του σκόρδου στο γουδί μαζί με το αλάτι.
Μουσκεύετε το ψωμί, το στύβετε καλά και το ρίχνετε στο γουδί ανακατεύοντας για να ενωθεί με το σκόρδο.
Στη συνέχεια, ρίχνετε λίγο-λίγο το λάδι, κατόπιν το ξίδι και αφού γίνουν σαν αλοιφή, προσθέτετε τα αμύγδαλα αλεσμένα και τέλος το γιαούρτι.
Βάζετε τη σκορδαλιά σε μπολ με καπάκι και την αφήνετε στο ψυγείο να πήξει.
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Για λόγους ευκολίας, μπορείτε να φτιάξετε τη σκορδαλιά σας στο μπλέντερ. Σε αυτήν την περίπτωση ξεκινήστε χτυπώντας πρώτα το σκόρδο μαζί με το αλάτι, το ξίδι, το λάδι και το ψωμί Αφού χτυπηθούν καλά, ρίχνετε τα αλεσμένα αμύγδαλα και τέλος το γιαούρτι.
Για να γίνει πιο νόστιμη η σκορδαλιά σας καβουρδίστε τα αμύγδαλα πριν τα αλέσετε. Επίσης μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα του σκόρδου, κατά βούληση, αφού η συνταγή προέρχεται από τον Κίσσαβο του Πόντου και προορίζεται για πιο,.. πικάντικα γούστα!