Νόστιμο ορεκτικό ή συνοδευτικό για ιδιαίτερα πιάτα με κουνέλι, πάπια ή κυνήγι, σε καθημερινό αλλά και γιορτινό τραπέζι.
για 4-6 άτομα
2 ραντίτσιο
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι για το πέστο μαϊντανού
1 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
30 γραμ. αντσούγιες
30 γραμ. κάπαρη
λίγο χυμό λεμονιού
λίγο ελαιόλαδο
Πλένετε τα ραντίτσιο, τα καθαρίζετε πετώντας τα εξωτερικά τους φύλλα και τα κόβετε κατά μήκος, στη μέση ή στα τέσσερα.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι, αλατοπιπερώνετε τα ραντίτσιο και τα σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαραθούν και να πάρουν καφετί χρώμα από όλες τις πλευρές.
Στη συνέχεια, φτιάχνετε το πέστο χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σερβίρετε τα ραντίτσιο με το πέστο μαϊντανού-αντσούγιας από πάνω.
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά