Ενα απλό και γευστικό πρώτο πιάτο, που θα δώσει μια αίσθηση gourmet στο γεύμα σας.
για 6 άτομα
1 ½ κιλό μανιτάρια πλευρώτους
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2-3 σκελίδες σκόρδο (λιωμένο)
½ ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
ρίγανη
χυμό 1 λεμονιού
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πλένετε τα μανιτάρια, τα σκουπίζετε και τα κόβετε. Τα βάζετε σε καλά λαδωμένη σχάρα ή σε ταψί.
Βάζετε σε μπολ το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το αλατοπίπερο και ανακατεύετε.
Με ένα πινέλο αλείφετε τα μανιτάρια με το μισό μίγμα λαδολέμονου και τα ψήνετε στο γκριλ του φούρνου σας για 20-25 λεπτά περίπου.
Όταν ψηθούν τα μανιτάρια, τα πασπαλίζετε με το μαϊντανό, τα περιχύνετε με το υπόλοιπο μίγμα λαδολέμονου και τα σερβίρετε όσο είναι ακόμη ζεστά.
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 20-25 λεπτά
Βάζετε σε μπολ το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το αλατοπίπερο και ανακατεύετε.
Με ένα πινέλο αλείφετε τα μανιτάρια με το μισό μίγμα λαδολέμονου και τα ψήνετε στο γκριλ του φούρνου σας για 20-25 λεπτά περίπου.
Όταν ψηθούν τα μανιτάρια, τα πασπαλίζετε με το μαϊντανό, τα περιχύνετε με το υπόλοιπο μίγμα λαδολέμονου και τα σερβίρετε όσο είναι ακόμη ζεστά.
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 20-25 λεπτά