για 2 άτομα
200 γραμ. σκληρό κίτρινο τυρί (γλυκό ή πικάντικο)
λίγο αλεύρι
λάδι (για το τηγάνισμα)
για το σερβίρισμα
2-3 φέτες λεμονιού
μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Κόβετε το τυρί σε 2 τετράγωνα κομμάτια. Ρίχνετε λίγο αλεύρι σε βαθύ πιάτο.
Βρέχετε το τυρί περνώντας το κάτω από το νερό της βρύσης και το βουτάτε στο αλεύρι, φροντίζοντας να καλυφθεί με το αλεύρι από όλες τις πλευρές.
Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι και ρίχνετε το τυρί στο καυτό λάδι. Το τηγανίζετε μέχρι να πάρει ροδοκόκκινο χρώμα από την μια πλευρά. Το γυρίζετε να ροδίσει και από την άλλη και το βγάζετε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να στραγγίσει.
Το σερβίρετε σε πιάτο μαζί με τις φέτες του λεμονιού και, εάν θέλετε, με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά.
5.8.22
Τυρί σαγανάκι
Εκλεκτό μεζεδάκι που ετοιμάζεται πανεύκολα και ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους!