Μπορείτε να τα απολαύσετε σκέτα σαν ορεκτικά, να τα σερβίρετε μαζί με φρούτα ή να τα βάλετε στις σαλάτες σας και να τους δώσετε μια ξεχωριστή γεύση.
για 4-6 άτομα
500 ml κρέμα γάλακτος
500 γραμ. γιαούρτι σακούλας
200 γραμ. τυρί κρέμα (ρικότα ή τύπου Φιλαδέλφεια)
1 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 φύλλα ζελατίνας
1/2 ποτηράκι ζεστό νερό
αλάτι, πιπέρι λευκό
τουλπάνι
για τη διακόσμηση
φιστίκι Αιγίνης τριμμένο (ή άλλο ξηρό καρπό)
Χοντροτριμμένο μαύρο πιπέρι
άνηθο (ψιλοκομμένο)
Βάζετε τη ζελατίνα σε λίγο κρύο νερό για 10 λεπτά περίπου. Τη στύβετε και τη ρίχνετε στο ζεστό νερό, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί καλά.
Ρίχνετε το γιαούρτι την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα. Προσθέτετε τη ζελατίνα, τον άνηθο, το λευκό πιπέρι, το σκόρδο και αλάτι. Ανακατεύετε με σπάτουλα καλά, να ενωθούν στο μίγμα.
Στη συνέχεια, κόβετε το τουλπάνι σε τετράγωνα κομμάτια και ρίχνετε μέσα κουταλιές από το μίγμα του τυριού. Δένετε τις 4 άκρες του υφάσματος και σχηματίζετε μπάλες.
Δένετε τις μπάλες από τις σχάρες του ψυγείου σας για να στραγγίσουν, αφού βάλετε από κάτω ένα ταψάκι και αφήνετε τα τυράκια εκεί για 2 μέρες τουλάχιστον, μέχρι να στραγγίξουν καλά και να πήξουν.
Κόβετε τα τυράκια σε φέτες και τα σερβίρετε σε πιατέλα, πασπαλίζοντας με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης, χοντροτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο άνηθο.
Χρόνος ψυγείου: 48 ώρες
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά