18.10.22

Γεμιστές μπαγκέτες ρολά

Πολύ πρωτότυπο μεζεδάκι, ιδανικό για τα γιορτινά ή επίσημα τραπέζια σας, θα γίνει ανάρπαστο!

για 2 μπαγκέτες
250 γραμ. τυρί κρέμα
1 φλιτζ. τσαγιού φέτα (τριμμένη)
2-3 κουτ. σούπας γιαούρτι (στραγγιστό)
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
1 κόκκινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)
150 γραμ. ζαμπόν (ψιλοκομμένο)
πιπέρι
2 γαλλικές μπαγκέτες

Ρίχνετε τη φέτα στο μπλέντερ. Προσθέτετε το τυρί κρέμα, το γιαούρτι και λίγο ελαιόλαδο. Τα χτυπάτε για λίγο όλα μαζί μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μίγμα.

Σταματάτε το μπλέντερ και προσθέτετε την ψιλοκομμένη πιπεριά, το ζαμπόν, το πιπέρι και το μαϊντανό. Ανακατεύετε καλά με πιρούνι.

Αφαιρείτε από κάθε μπαγκέτα τις άκρες της και την κόβετε στα τρία. Αφαιρείτε την ψίχα προσεκτικά με το δάχτυλο και από τις δύο πλευρές, δημιουργώντας ένα κενό. Γεμίζετε αυτό το κενό με το μίγμα του τυριού, φροντίζοντας να πάει παντού χωρίς να αφήσετε κενά.

Αφού τυλίξετε κάθε κομμάτι μπαγκέτας με πλαστική μεμβράνη τροφίμων, τα βάζετε για 1 ώρα περίπου στην κατάψυξη.

Βγάζετε τις γεμιστές μπαγκέτες από την κατάψυξη και τις κόβετε σε ροδέλες. Τις τοποθετείτε σε πιατέλα και σερβίρετε.

Χρόνος αναμονής: 60 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά