26.12.22

Μακαρονάδα με ντομάτα και φέτα

Μια απλή μακαρονάδα, καλή λύση για τις καθημερινές που δεν έχετε πολύ χρόνο και οι δικοί σας πεινάνε!

για 4 άτομα
500 γραμ. μακαρόνια (Νο 6)
½ κιλό φρέσκιες ντομάτες (σε κύβους ή τριμμένες)
1 κρεμμύδι (τριμμένο)
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη (προαιρετικά)
200 γραμ. φέτα (σε κύβους)
ελαιόλαδο
λίγη ξερή ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
μερικά φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης (για το σερβίρισμα)

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι για μερικά λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το σκόρδο (εάν βάλετε) και ανακατεύετε για 1 λεπτό ακόμη. Ρίχνετε τις ντομάτες, την ξερή ρίγανη και το αλατοπίπερο και χαμηλώνετε τη φωτιά.

Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να «δέσει» και να μείνει με το λάδι της. Πέντε λεπτά περίπου, πριν κατεβάσετε τη σάλτσα από τη φωτιά ρίχνετε τα κυβάκια της φέτας και τα αφήνετε να μαλακώσουν, χωρίς να λιώσουν και χάσουν το σχήμα τους.

Παράλληλα, σε άλλο σκεύος, βράζετε τα μακαρόνια με μπόλικο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε στη συσκευασία τους. Τα στραγγίζετε, τα ανακατεύετε με λίγο ελαιόλαδο και τα διατηρείτε ζεστά.

Σερβίρετε τα μακαρόνια σε πιάτα, τα περιχύνετε με τη σάλτσα και τα πασπαλίζετε με φρέσκα φυλλαράκια ρίγανης, και, εάν θέλετε, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 -18 λεπτά