Ωραίο πικάντικο πιάτο που μπορείτε να συνοδεύσετε με γιαούρτι στραγγιστό πασπαλισμένο με γλυκιά πάπρικα.
για 4 άτομα
2 φιλέτα κοτόπουλου
1 φλιτζ. καφέ ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
2-3 ντομάτες (τριμμένες στον τρίφτη)
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1-2 καυτερές πιπερίτσες (ολόκληρες)
1 πιπεριά πράσινα (σε κύβους)
2 φλιτζ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
2 φλιτζ. τσαγιού πλιγούρι
100 γραμ. κεφαλογραβιέρα (σε κύβους)
μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
αλάτι
πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Πλένετε το κοτόπουλο, το σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας, το κόβετε σε κύβους και αλατοπιπερώνετε. Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και, όταν κάψει, ρίχνετε το κοτόπουλο και το ροδίζετε από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Ανακατεύετε για λίγο να σοταριστούν ελαφρά τα λαχανικά.
Ρίχνετε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, την πράσινη πιπεριά και ανακατεύετε για 2 λεπτά ακόμη. Ρίχνετε το μισό ζωμό καυτό και αλατοπιπερώνετε. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 20 λεπτά περίπου.
Μόλις μαλακώσει λίγο το κοτόπουλο, προσθέτετε τον υπόλοιπο ζωμό και το πλιγούρι και ανακατεύετε. Τα αφήνετε όλα μαζί να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο και να φουσκώσει το πλιγούρι. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ελέγχετε τα υγρά του φαγητού (μπορεί να χρειαστεί να ρίξετε λίγο ζωμό ακόμα).
Όταν μαγειρευτεί το πλιγούρι και τραβήξει τα υγρά του, προσθέτετε τους κύβους του τυριού, πασπαλίζετε με το μαϊντανό και ανακατεύετε. Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφαιρείτε τις πιπερίτσες. Περιμένετε λίγο να λιώσει το τυρί και σερβίρετε σε πιάτα.
Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά