27.12.22

Κυπριακό πλιγούρι με φιδέ

Κυπριακή συνταγή, για ένα πεντανόστιμο και υγιεινό πιάτο που ετοιμάζεται πανεύκολα!

για 4-6 άτομα
250 γραμ. φιδέ ψιλό
3 φλιτζ. τσαγιού πλιγούρι
½ κιλό ντοματάκια αποφλοιωμένα ή 4-5 ώριμες ντομάτες
1 μέτριο ξηρό κρεμμύδι
½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
7 φλιτζ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου (σπιτικό)
αλάτι, πιπέρι
δυόσμο (φρεσκοκομμένο)
παρμεζάνα

Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζετε σε μια κατσαρόλα με λάδι μαζί με τον φιδέ, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Πολτοποιείτε τα αποφλοιωμένα ντοματάκια και τα προσθέτετε στην κατσαρόλα με τον φιδέ, μαζί με το πλιγούρι.

Προσθέτετε τον σπιτικό ζωμό κοτόπουλου, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζετε το πλιγούρι μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.

Σερβίρετε σε μερίδες, γαρνίροντας με φρεσκοκομμένο δυόσμο και φλούδες παρμεζάνας.

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 10-12 λεπτά