11.1.23

Χοιρινό με χορταρικά αβγολέμονο

Ενδιαφέρουσα παραλλαγή του χοιρινού με σέλινο, εμπλουτισμένη με διάφορα λαχανικά, εξίσου νόστιμη και χορταστική. Πιο ανοιξιάτικη πρόταση, χάρη στα φρέσκα κρεμμυδάκια και την ποικιλία των λαχανικών.

για 6 άτομα
1 ½ κιλό χοιρινό (ψαχνό)
½ κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια
½ κιλό καρότα
2 πατάτες
2 κολοκυθάκια
1 ρίζα σέλινο (χωρίς πράσινα φύλλα)
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
2 αβγά
χυμό 2 λεμονιών
αλάτι, πιπέρι
1 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος

Καθαρίζετε και πλένετε καλά όλα τα λαχανικά. Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και κόβετε σε φετούλες τα καρότα, τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και το σέλινο. Κόβετε το κρέας σε μέγεθος μπουκιάς, το πλένετε καλά και το στραγγίζετε.

Σοτάρετε στο βούτυρο τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε και το κρέας και το αφήνετε να σοταριστεί και αυτό. Ρίχνετε το αλατοπίπερο και σβήνετε με τη ντομάτα περασμένη από το τρυπητό, προσθέτοντας και 1 ποτήρι νερό.

Μόλις το κρέας μισοβράσει, ρίχνετε τα κομμένα λαχανικά και τα αφήνετε να βράσουν όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά. Όταν τα λαχανικά και το κρέας έχουν βράσει και έχουν μείνει με λίγο ζουμί, ετοιμάζετε το αβγολέμονο.

Χτυπάτε τα αβγά, προσθέτοντας λίγο-λίγο το χυμό του λεμονιού. Ρίχνετε και μερικές κουταλιές ζουμί από την κατσαρόλα και ανακατεύετε.

Ρίχνετε το αυγολέμονο μέσα στην κατσαρόλα κουνώντας την για να πάει παντού και σερβίρετε.

Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ½ ώρα

Από τη στιγμή που θα ρίξετε τα λαχανικά σας στην κατσαρόλα, μην ανακατεύετε καθόλου το φαγητό γιατί θα διαλυθούν.

Λίγος ψιλοκομμένος άνηθος θα ταίριαζε πολύ και θα έδινε επιπλέον άρωμα στο πιάτο αυτό.