'Ενα πετυχημένο κοκτέιλ γεύσεων και χρωμάτων! Ωραία, χορταστική σούπα που οφείλει την ιδιαιτερότητά της στην προσθήκη του σπανακιού.
για 6 άτομα
½ κιλό ρεβίθια
800 γραμ. σπανάκι (φρέσκο)
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
2-3 κρεμμύδια (χοντροκομμένα)
σέλινο, μαϊντανό (ψιλοκομμένα)
1 φύλλο δάφνης
3/4 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βάζετε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ σε μπολ με μπόλικο χλιαρό νερό που θα τα σκεπάζει και τα αφήνετε να μουλιάσουν και να φουσκώσουν.
Την επομένη, στραγγίζετε τα ρεβίθια, τα ξεπλένετε και τα βάζετε σε κατσαρόλα με φρέσκο νερό. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, τα ντοματάκια κονκασέ, τον πελτέ ντομάτας αραιωμένο σε λίγο νερό, τα αρωματικά και τα μυρωδικά και τα αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά.
Στο μεταξύ, καθαρίζετε το σπανάκι, το πλένετε με άφθονο νερό και το χοντροκόβετε. Δεκαπέντε λεπτά περίπου, πριν τελειώσει το μαγείρεμα, ρίχνετε το σπανάκι στην κατσαρόλα και αλατοπιπερώνετε. Μόλις χυλώσει η σούπα, σβήνετε τη φωτιά.
Σερβίρετε τα ρεβίθια ζεστά σε βαθιά πιάτα, πασπαλισμένα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Χρόνος αναμονής: 12 ώρες
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 1-1 ½ ώρα
Παρά τις προτροπές πολλών οδηγών μαγειρικής, καλό θα ήταν να αποφεύγετε το ξάφρισμα των ρεβιθιών, γιατί έτσι πετάτε ένα μεγάλο μέρος των πρωτεϊνών που περιέχουν.