Υπέροχα πικάντικα σουβλάκια, που συνοδεύονται από μια γευστική, γλυκόξινη σάλτσα.
για 4-6 άτομα
6-7 λουκάνικα χωριάτικα
2-3 πιπεριές (πολύχρωμες)
για τη σάλτσα
¾ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2-3 κουτ. σούπας μουστάρδα
3 κουτ. σούπας ξίδι
2 κουτ. σούπας μέλι
½ κουταλάκι ταμπάσκο
αλάτι
Ετοιμάζετε πρώτα τη σάλτσα: ρίχνετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ ή στο μούλτι και τα χτυπάτε για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τη δοκιμάζετε και, εάν χρειαστεί, διορθώνετε τη γεύση της.
Στη συνέχεια, ετοιμάζετε τα σουβλάκια: πλένετε και κόβετε τις πιπεριές σε κύβους. Κόβετε τα λουκάνικα σε ροδέλες.
Σε μεταλλικές σούβλες, περνάτε εναλλάξ 1 πιπεριά, 1 κομμάτι λουκάνικο (φροντίζετε να περάσετε 3-4 κομμάτια λουκάνικο ανάλογα με το μέγεθος της σούβλας).
Βάζετε τα σουβλάκια στην ψησταριά και τα αφήνετε να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές για 10 λεπτά περίπου.
Τα σερβίρετε αμέσως, για να τα απολαύσετε ζεστά μαζί με τη σάλτσα τους.
Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 10 λεπτά