23.1.23

Κεφτεδάκια γαλοπούλας με δυόσμο

Λαχταριστά κεφτεδάκια με άρωμα δυόσμου! Ιδιαίτερος μεζές για τον μπουφέ σας, και καλή ιδέα για ένα καθημερινό φαγητό.

για 6-8 άτομα
800 γραμ. κιμά από γαλοπούλα
3-4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (μόνο την ψίχα)
2 σκελίδες σκόρδο (τριμμένο)
1 μικρό κρεμμύδι (τριμμένο)
1 αβγό (προαιρετικά)
μερικά φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο (ψιλοκομμένο)
1-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
αλεύρι και λάδι (για το τηγάνισμα)

Μουσκεύετε το ψωμί σε ένα μπολ με νερό. Κατόπιν το στύβετε καλά μετα χέρια σας.

Βάζετε τον κιμά σε βαθύ μπολ ή λεκάνη και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Πλάθετε το μίγμα σε κεφτεδάκια στρογγυλά ή σε όποιο άλλο σχήμα θέλετε.

Αλευρώνετε τα κεφτεδάκια σας και βάζετε μπόλικο λάδι σε βαθύ τηγάνι πάνω σε δυνατή φωτιά.

Μόλις ζεσταθεί το λάδι, τηγανίζετε λίγα-λίγα τα κεφτεδάκια για μερικά λεπτά, φροντίζοντας να πάρουν ωραίο χρώμα και από τις δύο πλευρές. Βγάζετε τα κεφτεδάκια σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να στραγγίσουν από το λάδι τους.

Τα σερβίρετε με τζατζίκι ή με μια δροσερή σαλάτα λαχανικών εποχής.

Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά