Υπέροχο πιάτο που σίγουρα θα αφήσει αξέχαστη σε όσους τη γευτούν, την ιδιαίτερη νοστιμιά που του δίνει το ούζο!
για 4 άτομα
8 μπουτάκια κοτόπουλο (κοπανάκι)
1 ποτηράκι ούζο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο (κομμένες)
8 κλαδάκια δεντρολίβανο (φρέσκο)
8 κομμάτια αλουμινόχαρτο
Βάζετε τα μπουτάκια του κοτόπουλου σε βαθύ σκεύος ή μπολ και τα βρέχετε με το ούζο. Με ένα μυτερό μαχαιράκι κάνετε μικρές τρύπες στο ψαχνό και χώνετε μέσα τα κομματάκια του σκόρδου. Σκεπάζετε το μπολ και αφήνετε τα μπουτάκια για 1 ώρα στο ψυγείο να μαριναριστούν.
Αλατοπιπερώνετε καλά τα μπουτάκια του κοτόπουλου από όλες τις πλευρές και τα τυλίγετε ένα-ένα μαζί με ένα κλαδάκι δεντρολίβανο μέσα στα φύλλα του αλουμινόχαρτου και τα κλείνετε σε πακέτο.
Τοποθετείτε τα πακέτα σε ταψάκι και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μια 1-1 ½ ώρα περίπου.
Σερβίρετε τα μπουτάκια σε πιατέλα ή πιάτα, αμέσως μόλις τα βγάλετε από το φούρνο
Χρόνος αναμονής: 60 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 1-1 ½ ώρα