16.1.23

Ελιοπιτάκια

Πιτάκια πεντανόστιμα και πολύ υγιεινά, ωραίο σνακ για μικρούς και μεγάλους. Ιδανικά για το σπίτι, για τη βόλτα, για το γραφείο, για το διάλειμμα, για το διάβασμα, για τους καλεσμένους. Πεντανόστιμα ελιοπιτάκια για παντού και για πάντα!

για 30-40 κομμάτια
2 αβγά
225 ml γάλα
ρίγανη
αλάτι
250 γραμ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
170 γραμ. πράσινες ελιές (χωρίς το κουκούτσι και κομμένες)
110 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς.

Σπάτε τα αβγά σε βαθύ μπολ και τα χτυπάτε με πιρούνι. Προσθέτετε το γάλα και τα χτυπάτε μαζί για λίγο.

Προσθέτετε τη ρίγανη και αλατίζετε. Ανακατεύοντας συνεχώς, ρίχνετε σιγά-σιγά και το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί ένας χυλός. Τέλος, προσθέτετε τις ελιές και το ελαιόλαδο.

Στρώνετε ένα ταψί ή μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ή σιλπατ. Μοιράζετε το μίγμα με κουτάλι και ψήνετε τα πιτάκια σας στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 25-30 λεπτά

Το ελιοπιτάκια μπορούν να γίνουν και θαυμάσια βάση για μικρά πιτσάκια. Αρκεί 10-15 λεπτά πριν το τέλος του ψησίματος να προσθέσετε στα πιτσάκια ψιλοκομμένη ντομάτα και λίγο τριμμένο τυρί.