Μια κλασική σάλτσα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και στη θέση της μπεσαμέλ.
για 1 ½ κιλό κρέας
1 κιλό γιαούρτι σακούλας
3 αβγά
αλάτι
πιπέρι
Ρίχνετε το γιαούρτι σε βαθύ σκεύος, μπολ ή λεκάνη. Το αλατοπιπερώνετε και το δουλεύετε για λίγο με πιρούνι.
Σπάτε τα αβγά σε πιάτο και τα χτυπάτε για λίγο με το σύρμα των αβγών.
Ρίχνετε τα χτυπημένα αβγά στο γιαούρτι και ανακατεύετε καλά.
Βάζετε τη σάλτσα πάνω στο φαγητό που έχετε ψήσει και το ξαναβάζετε στο φούρνο. Το ψήνετε μέχρι να πήξει η σάλτσα με το γιαούρτι.
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Μπορείτε να τη σερβίρετε μαζί με ψητά, κρέατα, μπιφτέκια, σεφταλιές κ.α.
Εάν η σάλτσα προορίζεται για μουσακά ή παπουτσάκια, πρέπει να ψηθεί από την αρχή με το φαγητό.